Pravna obavijest

Pravna obavijest

Vlasnik web stranice i domene www.triglav.ba je Triglav Osiguranje d.d., Dolina 8, 71000 Sarajevo (u daljem tekstu web stranica Triglav Osiguranja d.d.). Triglav Osiguranje d.d., nastoji da informacije objavljene na www.triglav.ba budu tačne i ažurne.

Informacije na web stranici su informativnog karaktera i nemaju pravne posljedice, osim gdje je to izričito naznačeno.

Triglav Osiguranje d.d. ni bilo koja druga fizička ili pravna osoba koja je učestvovala u nastanku i dizajnu web stranice nije odgovorna prema dioničarima, korisnicima ili bilo kojoj trećoj osobi, te ne odgovara za štetu koja može nastati iz postojanja, pristupa, korištenja i / ili nemogućnosti korištenja ove web stranice i/ili informacija na stranici, kao ni za eventualne greške ili propuste u sadržaju.

Triglav Osiguranje d.d. također nije odgovorno za oblik i sadržaj informacija dobijenih kroz veze koje nisu u vlasništvu Triglav Osiguranja d.d., niti je odgovorno za zaštitu privatnosti na tim linkovima.

Triglav Osiguranje d.d. zadržava pravo da u bilo koje vrijeme, na bilo koji način i iz bilo kojeg razloga promijeni sadržaj bez prethodne najave. Za sve posljedice koje mogu nastati usljed promjene sadržaja Triglav Osiguranje d.d. ne odgovara.

Autorska prava

Na osnovu Zakona o autorskim i srodnim pravima BiH, Triglav Osiguranje d.d., je vlasnik autorskih prava sadržaja objavljenih na web stranici (grafika, fotografija ili ilustracija, tekstova). Bez pisane dozvole Triglav Osiguranja d.d. nije dozvoljeno kopiranje, prepisivanje, umnožavanje, širenje ili distribucija u komercijalne svrhe.

Zakonom o autorskim i srodnim pravima u BiH, između ostalog, izuzetno je dopušteno korištenje ili umnožavanje djela u svrhu informisanja javnosti, u obrazovne svrhe, doslovno navođenje odlomaka autorskog djela (citata), ali i tada je potrebno navesti izvor i autora djela. Fizička osoba može reproducirati autorsko djelo na bilo koju podlogu ako to čini za privatno korištenje, kao i reproducirati autorsko djelo u obliku fotokopije i za drugo vlastito korištenje, koje nema izravno ili neizravno komercijalnu svrhu i nije namijenjeno ili pristupačno javnosti.

Izjava o privatnosti

Triglav Osiguranje d.d. u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka BiH, poduzima sve potrebne aktvnosti da zaštiti lične podatake korisnika ove web stranice.

Triglav Osiguranje d.d. može obrađivati lične podatke osoba sa kojima ima ugovorni odnos, a pravo sakupljanja istih zasniva se na Zakonu o zaštiti ličnih podataka BiH; lične podatke osoba sa kojima ima ugovorni odnos, a isti podaci su potrebni za ispunjavanje ugovorne obaveze ili ostvarenje prava koja proizlaze iz ugovornog odnosa; ili u slučaju da raspolaže pisanim odobrenjem osobe kojim se odobrava obrada ličnih podataka.

Obrada ličnih podataka podrazumijeva bilo koju radnju ili skup radnji koje se vrše nad podacima, bilo da je automatska ili ne, a posebno prikupljanje, unošenje, organiziranje, pohranjivanje, prerađivanje ili izmjenu, uzimanje, konsultiranje, korištenje, otkrivanje prijenosom, širenje ili na drugi način omogućavanje pristupa podacima, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje.

Lični podaci se obrađuju samo u vremenskom periodu koji je neophodan za ispunjenje svrhe u koju su podaci prikupljeni.

Triglav Osiguranje d.d. će na osnovu Vašeg pristanka, a u skladu s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH, koristiti Vaše lične podatke za upoznavanje sa osiguranjem imovine i osiguranjem osoba, te kroz različite načine komunikacije upoznati Vas s novom ponudom osiguranja. Više o obradi ličnih podataka možete vidjeti putem u Politici privatnosti.

Usklađenost sa pravnom obavijesti

Ulaskom na web stranicu www.triglav.ba prihvatate sve uslove i ograničenja. Ako se ne slažete sa navedenim uslovima i ograničenjima molimo vas da ne koristite ovu stranicu.

Bez obzira na navedene uslove i ograničenja preporučujemo vam da ipak povremeno posjetite našu web stranicu i ponovno pročitate Pravnu obavijest koja vas obavezuje.

U slučaju pitanja  ili dilema vezanih za ovaj dokument molimo da nam se javite: Triglav Osiguranje d.d., Dolina broj 8., 71000 Sarajevo ili putem maila: info@triglav.ba


Complementary Content
${loading}