Predstavljanje Triglav Osiguranja d.d.

O Društvu

Teško je zamisliti bezbjedan skok iz letjelice bez padobrana. Ne može se ni zamisliti automobil bez kočnica. Isto tako, teško je zamisliti život bez osiguravajuće kuće.

Triglav Osiguranje d.d. je bosanskohercegovačko osiguravajuće društvo koje je preko svojih pravnih prethodnika prisutno na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine od 1993. godine. Pod nazivom BH Osiguranje d.d. osnovano je 01.12. 1993. godine. Izuzetna poslovnost, efikasnost, te stručnost u obavljanju poslova osiguranja postaju osnovne odrednice poslovanja BH Osiguranja d.d. Ove kvalitete je 2001. godine prepoznala i Zavarovalnica Triglav, najveće osiguravajuće društvo u jugoistočnoj Europi. Triglav Osiguranje je pouzdano društvo. Briga za osiguranika, stalno praćenje njegovih potreba, te uspješno rješavanje njegovih zahtjeva su osnova partnerskog odnosa koji Triglav Osiguranje gaji prema svakom osiguraniku. Partnera na kojeg se pouzdano mogu osloniti, u Triglav Osiguranje su pronašle najuspješnije kompanije u BiH, državne institucije, te mnoge međunarodne organizacije. Velika lista naših referenci nije samo lista naših partnera, nego lista naših prijatelja, čije povjerenje uzvraćamo stalnom brigom za njihovu finansijsku sigurnost i sigurne korake u budućnosti.


Ponudu Triglav Osiguranja čine sve vrste imovinskih i ličnih/osobnih osiguranja. Kod imovinskih, tu su osiguranja imovine i imovinskih interesa, automobilska, transportna, osiguranja u poljoprivredi, osiguranja potraživanja, te putnička osiguranja. Zaokruženu ponudu ličnih/osobnih osiguranja čine sve vrste životnih osiguranja, osiguranja od nezgode te zdravstvena osiguranja.

Položaj na tržištu Bosne i Hercegovine
Triglav Osiguranje je svojim načinom rada izraslo u respektabilnu osiguravajuću kuću. Potvrda ovoga je povjerenje ukazano od strane brojnih osiguranika i poslovnih partnera. Ostvareni rezultati svrstavaju Triglav Osiguranje u grupu najkvalitetnijih osiguravajućih društava u BiH. Po svim relevantnim pokazateljima struke: kapitalu i rezervama, dobiti, premiji osiguranja itd., Triglav Osiguranje zauzima vodeća mjesta među osiguravajućim društvima na prostoru na kojem posluje.

Poslovna mreža Triglav Osiguranja
Sjedište Triglav Osiguranja – Centrala je u Sarajevu, u Ulici Dolina br. 8. U Centrali se obavljaju rukovodeće, koordinacijske i razvojne funkcije Društva. Za jednostavan, efikasan i brz pristup do svih osiguravajućih produkata Triglav Osiguranja brine se široka mreža podružnica i poslovnica u Federaciji Bosne i Hercegovine. Neovisno od toga da li se radi o sklapanju osiguranja ili likvidaciji štete, kako bismo bili što pristupačniji svakom osiguraniku, mrežu kontinuirano i širimo i razvijamo. Sa preko 50 prodajnih mjesta, te velikim brojem zastupnika osiguranja, Triglav Osiguranje je prisutno u gotovo svakom dijelu Federacije Bosne i Hercegovine. Sa svojom ponudom Triglav Osiguranje je prisutno i putem preduzeća ovlaštenih za vršenje tehničkih pregleda motornih vozila.

Grupa Triglav
Triglav Grupa je međunarodna korporacija osnovana u Sloveniji sa tradicijom od 1900. godine. Danas pored Slovenije posluje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. Sačinjena je od tri stuba: osiguranja, upravljanja imovinom i bankarstva.

Osiguranje je ključni stub Grupe, koje je sinonim za sigurnost, stabilnost i brzu isplatu šteta. Uvjereni smo da svojim znanjem na području osiguranja, klijentima na domaćim tržištima iz okruženja možemo ponuditi proizvode i usluge koje će zadovoljiti njihove životne i poslovne ciljeve.


Uprava društva
Predsjednik i članovi Uprave
Edib Galijatović, predsjednik
Emir Krivošija - izvršni direktor za poslove osiguranja

Nadzorni odbor
Tedo Djekanović
Janko Šemrov
Robert Trnovec
Simon Vidmar
Ivica Vulić


Complementary Content
${loading}