Kako da se nosite sa ljetnim vrućinama

11. 7. 2017

 

Ljeto je u zamahu, donosimo nekoliko savjeta kako da se nosite sa vrućinama.

 

1. Nosite laganu, prozračnu i svijetlu odjeću koja će reflektirati toplinu i sunčevu svjetlost.

 

2. Pijte dovoljno tekućine, ali izbjegavajte pića s kofeinom i velikim udjelom šećera, te pića s visokim postotkom alkohola. Preporučuje se ispijanje jedne čaše hladne vode prije uživanja u pivu, a svakom piću dobro je dodati malo soka od limuna koji osim što osvježava ima i antibakterijski učinak. 

 

3. Budite u hladu da biste izbjegli opekline od sunca i pratite jesu li osobe oko vas dobile sunčanicu (simptomi uključuju ubrzano disanje, glavobolje i smušenost). Ako je potrebno, odmah potražite liječničku pomoć.

 

4. Izbjegavajte ljutu, začinjenu i masnu hranu. Prednost uvijek dajte kuhanoj hrani, povrću i voću, salatama te laganim varivima i juhama. Lubenica je izvrstan ljetni izbor jer će vas opskrbiti vodom i vitaminima, a lagana je i odličnog je okusa. Od mesa najbolji izbor su piletina i puretina.

 

5. Napunite kadu ili kantu s puno hladne vode koja će prilikom isparavanja rashladiti zrak u vašem stambenom prostoru.

 

6. Otvorite prozore radi provjetravanja, navucite zastore i time stvorite hlad.

 

7. Pobrinite se da kućni ljubimci imaju dovoljno vode i hlada.

 

8. Postavite nižu temperaturu hladnjaka.

 

9. Ne naprežite se i izbjegavajte naporne aktivnosti.

 

10. Ugovorite osiguranje automobilske asistencije koje vam obezbjeđuje 24-satnu pomoć na putu kao zaštitu od mogućih neprijatnosti pri korištenju motornog vozila u zemlji i inostranstvu, i bezbrižno krenite na zasluženi godišnji odmor.

 


 

Da li mislite da će vam ovaj savjet dobro doći ako se nađete u sličnoj situaciji? Onda ne smijete propustiti još savjeta koje pripremamo za vas.

 

Prijavite se na naš Newsletter kako bi redovno na vašu e-mail adresu stizali savjeti koje spremamo za vas.

 

Share on Google+